Politiker åter i skolbänken | Sverigedemokraterna Syd

Politiker åter i skolbänken

Politiker åter i skolbänken

 

På lördagen den 8/10 var tiden inne för att sätta SDs politiker i skolbänken.

Klasskamraterna var från Malmö, Helsingborg, SDU Syd, Jönköping och Distrikt Syd.

Ämnet var allt möjligt, med ett mål, att lära sig hantera media och press.

 

Tidigt på lördagen begav jag mig till Distrikt Syds kansli för att ställa i ordning för utbildningsdagen. Delar att Distrikt Syds styrelse, Malmö, Jönköping, SDU Syd och Helsingborg var bjudna för att genomgå mediaträning för utvärdering. Vi har tidigare inte använt denna kurs och innan den erbjuds eller rekommenderas vidare ville jag först ha feed back från olika personer i olika politiska nivåer.

 

Det har talats i flera år om att ”man borde” eller ”kanske man skulle” men ingenting hände. Jag insåg själv att jag hade behov av sådan träning och gissade att det var fler som kände likadant och vad är då bättre än att anlita professionell hjälp. Efter ett samtal till Riskombudet Håkan Borg sattes bollen i rullning och Håkan återkom kort därpå med ett fantastiskt upplägg.

En lämplig kurs med lämplig svårighetsgrad sattes samman och jag fick se till att deltagarna hade lokal och material. Mat och dryck ordnades av Kjell Dahlin och för sammankallande av deltagare stod Mikael Eskilandersson. Ett samspel som fungerade mycket bra tack vare stödet från Håkan Borg.

 

Kursens innehåll kan vi inte gå in på då allt är hemligstämplat. Detta på grund av att fler skall kunna gå kursen och då få maximal utdelning. Det som kan avslöjas är att alla fick sig ett gott skratt, lite obehag och många tankeställare. De verktygen som delas ut på kursen är av yttersta vikt för alla som arbetar politiskt och med föreningar. Redan innan kursen var slut fick jag in två bokningar till. Det är alltid ett bra betyg anser jag.

 

Tack vare denna dag kan nu Distrikt Syd erbjuda professionell utbildning till alla aktiva inom distriktet. Alla de som har uppdrag som innebär kontakt med press och media har nu ett bra alternativ genom Distrikt Syd att anskaffa sig verktygen för uppgiften.

 

För Sverigedemokraternas räkning

 

Matthew Bonnor