”Lobbyisterna är som flugor nere i Bryssel” | Sverigedemokraterna Syd

”Lobbyisterna är som flugor nere i Bryssel”

Kristina Winberg i Kävlinge 5 april 2014

Kristina Winberg i Kävlinge 5 april 2014. Alla foto: Hans-Olof Andersson

Den Europeiska unionen har för närvarande 28 medlemsländer, och enligt riksdagens informationstjänst EU-upplysningen hade dessa länder hösten 2013 sammanlagt 508 miljoner invånare. Det innebär att Sveriges befolkning, 9,6 miljoner, utgör mindre än två procent av hela EU: befolkning. Genom medlemskapet i EU förlorar Sverige steg för sitt självbestämmande.  När Kristina Winberg och Peter Lundgren den 5 april besökte Lundabygden för ett möte med medlemmarna var det ingen slump att den förstnämnda av dessa två stolt proklamerade: ”Jag åker inte hem från Bryssel innan jag har fått självbestämmanderätten med mig hem!”

De högsta kandidaterna på listan i EP-valet den 25 maj åker för närvarande runt och träffar partiets medlemmar. Lördagen den 5 april hade kommunföreningarna runt Lund slagit sig samman och bjudit in dessa kandidater till ett möte. De cirka 30 besökarna fick gott om möjlighet att ställa frågor och komma med egna synpunkter. Det hela började med att SD Lunds ordförande Hans-Olof Andersson hälsade alla välkomna.

Kristina Winberg

Kristina Winberg

Först att tala var förstakandidaten Kristina Winberg. Hon har under denna valperiod haft uppdrag i politiken i Jönköpings kommun och i Jönköpings landsting. Hon har en bakgrund som bland annat resesäljare, men har på senare år även arbetat i vården. Det gick inte att ta miste på Kristinas ilska över vad EU har blivit: en överstatlig koloss, som sysslar med meningslösa och ofta skadliga försök att likrikta det dagliga livet för en halv miljard människor. Men det är värre än så: pengarna som medlemmarna först fått betala in som avgifter, kommer tillbaka i ett bidragssystem som blir allt mer korrumperat och styrt av lobbyister och särintressen.

– En man i Italien sökte bidrag för sina 150 får. Han fick alla pengarna, men det visade sig att det enda djur han hade var en katt! Inte för ett enda år sedan 1994 har EU:s revisorer kunnat ge redovisningen godkänt.

– Nu får vi inte tuberkulostesta korna längre. På grund av EU har också den tidigare obligatoriska testningen av hundar som förs in i Sverige, testning för dvärgbandmask, avskaffats. Detta är en fara inte bara för hundar, utan även för människor.

Kristina Winberg och Peter Lundgren

Kristina Winberg och Peter Lundgren

Efter en trevlig fikapaus där medlemmarna fick möjlighet att prata med varandra och kandidaterna, var det dags för Peter Lundgren att berätta om sina tankar och visioner om EU-parlamentet. Peter är lite över 50, och lastbilschaufför från företagsamhetens Mecka, Gnosjö:

– Lobbyisterna är som flugor nere i Bryssel. Det går 7-8 lobbyister per ledamot.

Peter berättade om Cabotage-direktivet. Cabotage betyder enligt wikipedia ”transport av passagerare eller gods inom ett lands gränser, utfört av ett företag som är registrerat utanför detta lands gränser”. Sådan verksamhet är, av en rad anledningar som har att göra med juridik, arbetsrätt, med mera strängt reglerad. Men nu håller allt detta på att upplösas, och transportbranschen har, enligt Peter Lundgren, blivit rena vilda västern.

– När lastbilarna kommer till Sverige finns det ingen registrering av när de kommer. Det gjordes ett forskningsprojekt där man kartlade fordonens rörelser. Det visade sig att 2000 av de utländska fordonen aldrig lämnade Sverige. Detta är olaglig trafik. De kör med utslitna däck och bromsar, till usla löner.

Fråga från publiken

Fråga från publiken

En annan sak som togs upp på mötet var det faktum att Sverige, av det övriga EU, är ett av de länder som huvudsakligen betraktas som en mjölkko. Sedan Sverige blev medlem förste januari 1995, har vi betalat netto 261 miljarder till övriga EU-länder. Då har det vi får tillbaka i bidrag dragits av. Om det vore så väl att dessa pengar går till något som gör nytta, så vore det kanske inte så illa, men sanningen är att det mesta går till mottagare som har lobbat sig fram till dessa pengar. Stora jordbruk, tobaksodlare i sydeuropa, storföretag som får bidrag för att flytta produktion från ett land till ett annat. Bidrag fungerar knappast som näringslivsstimulans, men det är denna föråldrade syn på näringsliv och arbete som präglar EU.

Peter Lundgren gick särskilt in på transportbranschens förfall.

Peter Lundgren gick särskilt in på transportbranschens förfall.

Andra ämnen som togs upp på mötet var social turism, framkallat av den fria rörligheten. Det är naturligtvis inte meningen att den fria rörligheten ska användas för tiggeri, utan meningen var ju att man skulle kunna åka till ett annat land och söka arbete på plats. Gång på gång kom både Peter och Kristina in på att mycket av de problem som har sin grund i EU, blir mycket värre av att ”svenska politiker är så flata”. De väljer att tolka EU:s regler på ett fegt sätt, så att missbruk och missförhållanden ges fritt spelrum. Detta är säkert en del av den allmänna liberal-mångkulturalistiska värdeupplösningen i samhället, och den enda bot som finns mot detta är en stark värdekonservativ röst, och detta är vad Sverigedemokraterna är.

Den 26 april, i och med Jimmie Åkesson vårtal, går startskottet för partiets valrörelse. Det blir säkert en smutsig valrörelse från våra motståndare, där stödjandet av våld mot oppositionella kommer att hagla från medierna. Lögnerna har redan kommit igång, till exempel så ljög SVT i sin rapportering från partiets valkonferens i mitten av mars, när de påstod att Jimmie Åkesson i sitt tal hade sagt att Sverigedemokraterna är det mest ”EU-fientliga partiet”. Det är möjligt att SVT har fel på sin inspelningsutrustning, eller är allmänt ordblinda, men alla som var där vet att att vad Jimmies Åkesson sade var att ”Sverigedemokraterna ska vara det mest EU-kritiska partiet”.

Nu gäller det att alla engagerar sig, läser på om EU, och övertalar alla de känner att gå och rösta i EU-valet. Om bara de som redan är Sverigedemokrater röstar i detta val, så får vi en eller två platser i EU-parlamentet.

Bo Kjellberg Lund, Ulla Winrup, Staffanstorp.

Bo Kjellberg Lund, Ulla Winrup, Staffanstorp, i en pratstund i pausen.