Jimmie Åkesson bjuder in till träff med Syds ledning | Sverigedemokraterna Syd

Jimmie Åkesson bjuder in till träff med Syds ledning

Distriktet gästar Åkesson

 

Lördagen 24/9 bjuder Distrikt Syd in de ledande kommunpolitiker från våra största kommuner på privat samtalstid med Jimmie Åkesson. Vi återkommer till detta då vi började dagen med att åka till Halmstad där de 6 kommunerna skulle samlas under ett namn. Denna dag bjöd på många handskakningar då det var ett tillfälle att träffa partikamrater man hört talas om men aldrig stött på i de olika sammanhangen.

 

Mötet anordnades av Dag Sundius med bravur. Deltagarlistor, inbjudningar och all logistik satt som den skulle till punkt och pricka. Till sin hjälp hade Dag ett antal välorganiserade partikamrater från Halmstads län samt med understöd av Distrikt Syd.

 

Väl inne i lokalen och väl på plats i bänkarna valde Richard de Garay Vasquez att fråga de samlade om Mikael Eskilandersson ville ha äran av att vara mötesordförande. Den samlade folkskaran var eniga och Mikael Eskilsandersson tog sin plats uppe på scen. Mötet flöt på bra med väl sammansatta listor och genomtänkta förslag så kunde man snabbt och smidigt enas om den styrelse som skall bringa nya framgångar till kommunerna och området.

 

Efter detta bjöds det på riktigt god underhållning dör Jimmie Åkesson höll tal om arbetet i Riksdagen och om framtiden för Sverigedemokraterna. Alexandra Brunell satt med kameran i hand jämte Linus Bylund med Halmstads nya ordförande Richard de Garay och distrikt Syds ordförande Mikael Eskilandersson.

Direkt efter Jimmies talat begav sig samlingen ner till restaurangen där Halmstad bjöd på rikligt med god husmanskost. Där blev det mingel och alla fick en chans att prata med vår partiledare.

 

Efter detta vara avklarat, och vi tackat för oss, bjöds vi med till en lokal där de ledande politikerna från distrikt Syds största kommuner, samt Johan Nissinen, Jönköpings läns nya ordförande, och Richard de Garay, Distrikt Halmstads nya ordförande fick chansen att på tu man hand ta politiska frågor och byta ideer med Linus Bylund och Jimmie Åkesson.

Patrik Jönsson frågade om satsningar inom lokal och regionaltrafiken och Niclas Nilsson lyfte energifrågor.

Heidi Kronwall stämde av med vårdfrågor och med förslag till förbättringar. Sist men inte minst fick Mikael Eskilandersson chansen att ställa frågor om framtidssatsningar och mål för partiet vilket fyllde oss framtidstro.

 

Det var enormt lärorikt och mycket uppskattat att Jimmie och Linus tar de få lediga timmar de har för att förankra med kommunerna.

 

Tyvärr hade två av våra politiker från syd inte möjlighet att närvara men där fick jag ta en stol och sitta och lyssna på de stora pojkarna prata politiken för framtiden och nutiden. Detta var en sällsynt chans att föra sin kommun in på dagordningen för partiets rikspolitik och få svar på varför man gör vad och vad man skall göra.

 

Ett stort tack till Halmstad för gästfriheten och ett stort tack till Eskilandersson som samordnade med Linus och Jimmie så att vi fick chansen att sätta oss runt samma bord.

 

Å Distrikt Syds vägnar

 

Matthew Bonnor